Maria Burgers Kraamzorg

Aanmelding

Je kunt je vanaf de 8e week van je zwangerschap aanmelden, dan is de kans het grootste dat ik je wens om kraamzorg van Maria Burgers Kraamzorg te ontvangen kan honoreren. Je kunt je aanmelden onder het kopje Contact.

Kennismaking

Rond de 33e week van de zwangerschap kom ik persoonlijk bij jullie thuis om kennis te maken en te informeren naar je wensen en bijzonderheden rond de bevalling en de kraamtijd. In overleg is heel veel mogelijk, ieder gezin heeft hierin zo zijn eigen behoefte. Ik wil hier zoveel mogelijk bij aansluiten, rekening houdend met mijn eigen mogelijkheden.

 Ik vind het belangrijk dat jij en je gezin straks uitgerust en met een goed gevoel kunnen terugkijken op een leerzame en waardevolle kraamtijd. Daarom bied ik de maximaal geindiceerde zorg aan, dan is er bovendien ook nog tijd om te genieten van alle gezelligheden rondom de kraamtijd. De uren worden bepaald aan de hand van het Landelijk Indicatie Protocol (LIP).

Op dit moment is de basiszorg 45 uur bij kunstvoeding en 49 uur bij borstvoeding. Deze uren worden verdeeld over 7 of 8 dagen. Indien noodzakelijk kan het aantal zorguren, in overleg met de verloskundige, bijgesteld worden of kan de zorg indien noodzakelijk met 2 extra dagen worden verlengd, een 9e en 10e dag. Gedurende al deze dagen krijg je geen wisseling van kraamverzorgende. Ook wanneer je volgens je aanvullende verzekering in aanmerking komt voor extra uren luxe kraamzorg! Je krijgt gegarandeerd het aantal uren zorg waar je, volgens je verzekering, recht op hebt! 

 

Kraamzorg van een zelfstandig kraamverzorgende is uniek!

Wat kun je verwachten?

Kraamzorg is bedoeld om moeder en kind een goede start te geven in een hele bijzondere levensfase. De kraamperiode is er niet alleen om te herstellen, maar ook om te genieten van de baby en te wennen aan de nieuwe gezinssituatie. Mijn taak is vooral het intensief begeleiden en verzorgen van moeder en kind. 

De eerste dagen zal ik een groot deel van de verzorging van jullie baby en het gezin op mij nemen, zodat je de eerste dagen lekker in je bed kunt blijven. Ik breng de baby dan bij je voor de voeding, ik verschoon en verzorg jullie baby en doe het in bad. Dit doe ik bij voorkeur bij jou op de slaapkamer zodat je lekker alles vanuit je eigen bed kunt meemaken.

Meestal leer ik eerst je partner om luiers te verschonen, de baby te temperaturen, kruiken warm te maken en hoe de baby in bed gelegd moet worden. Wanneer je borstvoeding geeft zal ik jou de eerste dagen vooral leren hoe je het beste je kindje aan de borst kunt leggen. Als je daaraan toe bent leer ik je ook alles over de verzorging van jullie baby en laat ik geleidelijk deze zorg steeds meer aan jou en je partner over. Ook worden eventuele oudere kinderen betrokken bij de verzorging vaná-Ún het wennen aan- de nieuwe baby. Tevens is het mijn taak om de gezondheid van moeder en kind goed in de gaten te houden en ben ik jullie vraagbaak in deze nieuwe onwennige periode.

Ook zal ik enkele huishoudelijke- en gezinsverzorgingstaken op mij nemen zoals het zorgen voor een frisgewassen schoon bed, het verzorgen van de was en de lunch en het schoonhouden van het sanitair. Bij alles wat ik hierboven genoemd heb geldt steeds dat jullie eigen wensen voorop staan. 

Het allerbelangrijkste is dat jij en je gezin zich prettig en ontspannen voelen!

 

Kraamzorg

Karveel 21

1423 BP Uithoorn

Telefoon: 06-212.838.05

Emailadres: info@mariaburgerskraamzorg.nl

 

 

Maria Burgers Kraamzorg contactgegevens: